subota, 22. siječnja 2011.

Uloga profesionalnog e-vojnika

„Ovako; s obzirom da sam 100% zeznuo faks a sa završenom gimnazijom nemam baš neke perspektive u poslovnom svijetu, živo me zanima mogućnost ostanka u hrv. vojsci, tj. postati profesionalni vojnik. Još nisam odradio vojni rok, pa bi se (ako je moguće!) tokom služenja dodatno obrazovao za tu svrhu.Ako netko ima BILO KAKVE INFORMACIJE, molim da mi pojasni.“ citat je mladića s jednog foruma „Kako postati profesionalnih vojnik“. Kako su na forumima i društvenim mrežama svi manje – više skloni pomoći raznoraznim savijetima – možete pronaći i odgovore na pokretanje „topica“ – kako se to kaže u forumaškom žargonu. Odgovor je uslijedio nakon nekoliko prepiski: „Javi se u svoj ured za obranu. Osnovni uvjeti regulirana vojna obveza i da prođeš liječnički. Sada je zamrznut vojni rok pa neznam kak to sad šljaka, ali oni u uredu za obranu će ti znati objasniti.“Upit“„Dali treba ispuniti neke vece kriterije da bi bio primljen za obicnog vojnika?“ Odgovor:„1. ZAKONSKI UVJETI ZA PRIJEM U DVS U STATUSU DJELATNOG VOJNIKA:
* državljanin RH
* starosna dob do 27 godina (s danom stupanja u službu)
* odsluženje vojnog roka (uspješno završena specijalistička vojna obuka)
* nekažnjavanje
* zdravstvena sposobnost
Imaš i otvoren natječaj traži se prek 700 ljudi“


Upit:“Ispunjavam sve uvjete 100% samo nisam sluzio vojni rok a sad je ukinut?“
Odgovor druge osobe: „ja ne vidim razlog zasto ne bi išao u vojsku. ja sam cura i da
mogu(a mogu,al tu su neki dr faktori ukljuceni)prva bi otisla u tu vojsku“ Iako se u javnosti stjeće dojam kako je sve manje interesa za ovo zanimanje, ukoliko u internetske tražilice ukucate pojam „posao profesionalnog vojnik“ izlistat će vam se cijeli niz foruma i unuta o toj temi. Pretraživanja povezana s upitom posao profesionalnog vojnika nude vam pojmove poput
posao profesionalnog vojnika posao i karijera posao profesionalnog vojnika žene posao profesionalnog vojnika stranica 4 plaća vojnika Kako su već mnogi otprije utvrdili da je internet neiscirpan izvor informacija, pa je vidljivo kako se upravo putem on-line komunikacije možete saznati pregršt podataka. Interesantno je kako ne jenjava i interes žena za ovo zanimanje koje se, do jučer smatralo isključivo muškom profesijom.

Na internetskoj stranici Matica eHrvatska http://www.erepublik.com/en/article/profesionalni-vojnik-1462431/1/20UeRepublika kažu kako je dobar vojnik vrijedan kao suho zlato za svoju zemlju. Grupa dobrih vojnika može napraviti prevagu u bitci ili dobro pomrsiti planove neprijatelja. Profesionalni vojnik eRepublika treba biti taktički obrazovan, dakle treba poznavati prednosti i mane terena, vojnika te treba biti iskusan u borbi. Treba poznavati chat
kanale gdje treba pratiti zapovjedi. I naravno mora biti savjestan i u akciju ići po uputstvima svog zapovjednika ili Ministarstva Obrane. Ratna oprema standardnog eRepublik Profesionalnog vojnika treba biti:

primjer vojnika pješaštva:

- pješaštvo (bolje kvalitete) Ofenzivna
- pješaštvo (bolje kvalitete) Defenzivna
- 5 Golda
- Mali helikopter
(sa malim helikopterom vojnik može prevaljivati put sa jedne pozicije na drugu u kratkom vremenu, ali samo ako ide preko sigurnog terena kojeg posjeduje zemlja za koju se bori)
Oprema je slična i u ostalim rodovima vojske samo oružje mora biti sukladno rodu I kod helikoptera ne treba imati mali helicopter Rekli bismo kako se radi o vojniku budućnosti!
Pa kada smo već zaronili u virtualni svijet, ukoliko niste posatli vojnik u realnom svijetu možete to postati u virtualnom – putem igrica.

Na tražilicama ih možete pronaći puno poput

Ali da se vratimo na eRepublik – riječ je o geopolitičkoj-socijalnoj igri u kojoj igrači
udjeluju u stvaranju države. Važno je naći posao i svaki dan ga odraditi. Blogeri
kažu kako nije ništa komplicirano: „samo se stisne na "work" i to je to“. Potrebno je
i trenirati, jer treniranjem povećavate svoju snagu, pa kad sudjelujete u bitci pravite
veću štetu. Trenira se isto samo klikom na "train". Raditi i trenirati su dvije glavne
zadaće koje se moraju izvršavati svaki dan jer nakon 30 dana neprekidnog rada dobije se 5 golda. Radom, treniranjem, obavljanjem bitki i sličnim aktivnostima se skupljaju experience bodovi, tj iskustvo. što više napredujete otvara vam se više mogućnosti. Unutar eRepublik možete otvoriti neku svoju organizaciju, pokrenuti vlastite novine, baciti se u poduzetništvo i pokrenuti vlastitu firmu, pokrenuti vlastitu političku stranku, sudjelovati u politci i kandidirati se za kongresmena ili predsjednika države itd... ili možete postati profesionalni vojnik i ući u neku od vojnih jedinica itd... igra ne oduzima puno vremena. kao što vidite u početku samo work i train I gotovo. Igrači poručuju: “a i vi ostali se možete slobodno registrirati preko linka jer imamo neprijatelja koju su itekako jači od nas, pa će nam u budućnosti trebati vaša
pomoć u obrani domovine.“ Uživajte...

Nema komentara:

Objavi komentar